Ajankohtaista

SUOMEN SENIORILÄÄKÄRIEN jäsenkirje 3/2019


SUOMEN SENIORILÄÄKÄRIEN jäsenkirje 3/2019

Parahin Seniorikollega 

Tervetuloa syyskokoukseen!

Kuten edellisessä jäsenkirjeessämme kerroin, yhdistyksen hallitus päätti pitämässään kokouksessa, että sääntömääräinen syyskokouksemme pidetään maanantaina 9.12.2019 Helsingin Biomedicumin (Haartmaninkatu 8) luentosalissa 3. Aloitamme aulassa kokouskahvilla klo 15.30. Edellisen hallituksen aikana Uudenmaan soten valmistelua johtanut kollega Timo Arokytö pohtii  klo 17.00 alkavassa kokousesitelmässään aihetta ”Pystyykö Rinteen hallitus toteuttamaan soten” ja millaiset eväät tätä varten hallitukselle jäi käteen edellisvuosien sote-valmisteluista ja piloteista, joiden loppuraportit alkavat olla kasassa kokoukseen mennessä. Rahaakin niihin poltettiin 200 milj. euron verran. Luvassa siis maan johtavan asiantuntijan pohdinta polttavan ajankohtaisesta kysymyksestä ! Varsinainen kokous alkaa klo 18.00, listalla sääntömääräisinä asioina mm. yhdistyksen ensi vuoden talousarvio jäsenmaksuineen, toimintasuunnitelma ja henkilövalinnat. Ks. tarkemmin liitteenä oleva kokouskutsu. 

Täytämme 10 vuotta tammikuussa 2020

Koska ensi vuosi on juhlavuotemme, päätimme jättää perinteisen pikkujoulun vieton pois syyskokouksestamme ja säästää rahamme perjantaina 13.3.2020 järjestettävää juhlaillallistamme varten. Sen paikaksi on varattu Pörssiklubi.  Seuraa ilmoitteluamme asiasta, varaa ilta kuitenkin jo allakkaasi.

Matkoista päätimme:

1)    Joulunajasta ”toipumismatka” Laulasmaan Kylpylään Viroon (lähellä Tallinnaa 28.-31.1.2020

2)    Kevätmatka  Montenegro-Albania-Dubrovnik 20.-27.4.2020

3)    Kesän Kulttuurimatka Mikkelin musiikkijuhlille, ajankohta ja järjestelyt varmentuvat myöhemmin

4)    Syksyllä matka Skotlannin ylämaille, järjestelyt vielä työn alla. 

Laulasmaan ja Montenegron matkoille ilmoittautuminen Resviariaan on jo käynnissä. Ks. tarkemmin liitteet. Huomaa erityisesti Laulasmaan matkan kulttuuri-tarjonta Estonia teatterilla ja Arvo Pärt -keskuksessa. Toivottavasti näemme näillä meille räätälöidyillä matkoilla niin entisiä ja uusia  matkalaisia.   

Pari asiaa Lääkäriliitosta

Lääkäritalon ohi ajaneet ovat voineet huomata talon yläkerrosten olevan ”paketoituna” siellä tehtävien melko suurten remontointien takia. Liiton käytössä ollut 7.kerros on muutettu ”maisemakonttoriksi” ja kuudennessa kerroksessa toimineet liittolaiset on siirretty kerrosta ylemmäksi. Nyt taitavat remontoida 8. kerrosta ja jatkossa katutaso uusitaan ”vimpan päälle”. Jutun ideana on tehostaa kiinteistön omaa käyttöä  ja saada lisää ulkopuolisille vuokrattavaa toimisto- ym. tilaa.

Toivotaan liitollemme menestystä tässä melko mittavassa kiinteistöhankkeessaan.

Liiton käyttötalouspuolella erityisesti Lääkärilehden osalta ei kaikki ole mennyt ns. putkeen. Korjatakseen  talouttaan liitto kävi henkilöstönsä kanssa yt-neuvottelut, jonka seurauksena irtisanottiin välittömästi kuusi työntekijää.  Prosessi jatkuu toimiston henkilöstön uudelleen järjestelyillä, joiden lopputulos selviää vuoden loppupuolen aikana.

Eli parilla sanalla sanoen liitossamme on nyt menossa melkoinen myllertäminen, jonka käänteitä kannatta seurata liiton tiedotuksista. 

Kun jäsenkirje ei aukea…

Lähes jokaisen jäsenkirjeen jälkeen olen saanut palautetta siitä, että kirje ei aukea. Jäsenkirja on kirjoitettu aina word-ohjelmalla. Liitteet ovat usein PDF-liitteitä, jotka on avattava useimmiten Adobe Readerilla. Se on ilmaisohjelma, jonka jokainen voi ladata koneelleen ilmaiseksi.  Tee näin, jos koneesi takkuilee.

Muutoin kaikille hyvää syksyn jatkoa, näemme toivon mukaan syyskokouksessa, jonne ilmoittaudu viim. 3.12 (www.seniorilääkärit->ilmoittautuminen), jotta osaamme varata riittävästi kahvia ja pullaa tuloasi varten.

Helsinki 1.10. 2019

Taito Pekkarinen ,pj

040 580 3272 taito.pekkarinen@fimnet.fiJulkaistu 22.04.2020

« Takaisin